Γιάννης ΚΩΤΣΗΣ – ΓΙΑΝΝΑΡΑΚΗΣ

Γιάννης ΚΩΤΣΗΣ – ΓΙΑΝΝΑΡΑΚΗΣ

Digital Innovation Coordinator, ΕΔΥΤΕ

Γεννήθηκε το 1959 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Επιχειρεί στο διαδίκτυο, τις ηλεκτρονικές εκδόσεις και το ψηφιακό περιεχόμενο από το 1985. Συμμετείχε ως ιδρυτής και βασικός μέτοχος στις εταιρείες Harda Ltd το 1986 και τη Magenta Ltd to 1989.

Σήμερα είναι Συντονιστής του κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας GR digiGOV-innoHUB και άλλων δράσεων καινοτομίας στην ΕΔΥΤΕ - Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας.

Έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής της Ιντερνετικής Πύλης in.gr του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Από το 1998, διετέλεσε επίσης Διευθυντής Σύνταξης του περιοδικού ROM, Διευθυντής της ελληνικής έκδοσης βιβλίων και videos του National Geographic, αρθρογράφος στις εφημερίδες και τις άλλες εκδόσεις του ΔΟΛ καθώς και Σύμβουλος της Διοίκησης του Οργανισμού, αρμόδιος για θέματα Ηλεκτρονικών Εκδόσεων.

Από το 2011, ως Γενικός Διευθυντής στον Σύνδεσμο Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας - ΣΕΚΕΕ, συντόνισε δράσεις επιχειρηματικών συνεργειών και ανάπτυξης του οικοσυστήματος της τεχνολογικής καινοτομίας, την ελληνική εθνική συμμετοχή στη μεγαλύτερη έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας MWC-Barcelona καθώς και άλλες διεθνείς εκδηλώσεις καινοτομίας και τεχνολογίας.