Δρ. Αγγελίνα ΚΟΥΡΟΥΜΠΑΛΗ

Δρ. Αγγελίνα ΚΟΥΡΟΥΜΠΑΛΗ

Συνεργαζόμενη Ερευνήτρια, Ινστιτούτο Πληροφορικής, Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, Συντονίστρια Κέντρου Αναφοράς 4 αστέρων Περιφέρειας Κρήτης για την Ενεργό και Υγιή Γήρανση, Ακαδημαϊκός στη Διεθνή Ακαδημία Πληροφορικής Επιστημών Υγείας.

H Δρ. Αγγελίνα Κουρούμπαλη είναι Συνεργαζόμενη Ερευνήτρια στο Εργαστήριο Υπολογιστικής Βιοϊατρικής και στο Κέντρο Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας, στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ-ΙΠ). Έχει διδακτορικό δίπλωμα (PhD) από το University of Cambridge Judge Business School στη Διοίκηση Πληροφορικής της Υγείας, μεταπτυχιακό δίπλωμα (Master) από το Columbia University της Νέας Υόρκης στην Ιατρική Πληροφορική και πτυχίο στην Βιολογία από το Bard College ΗΠΑ. Κατέχει επίσης το Innovation Management Certificate of Achievement από το Cambridge Judge Business School Executive Education.

Το 2020, εκλέχθηκε ως διακεκριμένο μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Πληροφορικής Επιστημών Υγείας ως αναγνώριση της συνεισφοράς της σε διεθνές επίπεδο. Η Δρ. Κουρούμπαλη έχει πάνω από 25 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στον τομέα της Ψηφιακής Υγείας και διατελεί επιστημονικά υπεύθυνη σε διεθνή και εθνικά έργα. Έχει πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια και έχει υπάρξει ομιλήτρια σε εκδηλώσεις με μεγάλη προβολή.

Είναι συντονίστρια του Κέντρου Αναφοράς 4 αστέρων του ΙΤΕ στην Ευρωπαϊκή Σύμπραξη Καινοτομίας για την Ενεργό και Υγιή Γήρανση το οποίο βραβεύτηκε με το Χρυσό βραβείο στην κατηγορία Εθνική / Περιφερειακή  Πρωτοβουλία για την Υγεία στα Health Business Awards το 2020. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου και υπεύθυνη καινοτομίας του Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας smartHEALTH EDIH, ιδρυτικό μέλος και εκπρόσωπος του ΙΤΕ στο Ελληνικό Συνεργατικό Σχηματισμό Ψηφιακής Υγείας HDHC και εκπρόσωπος του ΙΤΕ στους διεθνής οργανισμούς ECHAlliance και Reference Site Collaborative Network. Είναι  επιστημονική συνεργάτης του πρώτου ιατρείου στην Ελλάδα για την πρόληψη πτώσεων για ηλικιωμένους του γενικού νοσοκομείου Ηρακλείου «Βενιζέλειο»,  και μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για θέματα Διαλειτουργικότητας.

Η Δρ. Κουρούμπαλη έχει λάβει πολλά βραβεία σε διαγωνισμούς καινοτομίας όπως το 4ο βραβείο στον 11ο διαγωνισμό Καινοτομίας και Τεχνολογίας του NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας για την εφαρμογή έξυπνης διαχείρισης εγκεφαλικών επεισοδίων, Time Is Brain, το βραβείο καλύτερης ιδέας στον διαγωνισμό καινοτομίας Match & Develop a startup 2020, το βραβείο υψηλού αντίκτυπου για την υπηρεσία Smart Sense στον διαγωνισμό καινοτομίας ESMARTCITY Datathon 2019, 1ο Βραβείο Ιατρικού Αντικτύπου, στο Athens Health Datathon 2019, για την εργασία «Δυνητικά ακατάλληλη συνταγογράφηση φαρμάκων στους ηλικιωμένους», 1ο βραβείο στο Hacking Health Athens 2019 και το 1ο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό ανοιχτού μαθήματος SlideWiki 2018 για τη δημιουργία του εκπαιδευτικού προγράμματος «Διαλειτουργικότητα στην Ηλεκτρονική Υγεία».